Un trend ascendent, peste 500 de solicitari de garantii guvernamentale in programul Prima Casa

Un trend ascendent, peste 500 de solicitari de garantii guvernamentale in programul Prima Casa

prima casa

Trebuie sa recunoastem ca programul Prima casa are succes in pofida legii de dare in plata si bancile sustin acest pachet, bineinteles, daca este sustinut de guvern si garantat, ce grija mai au ele? banii de garantare sunt siguri chiar daca cei care contracteaza o casa in acest sistem renunta ulterior si lasa banca si statul sa se spele pe cap cu casa lor. Dar sa revenim la ce voiam sa accentuiez si sa aducem laude , caci acest proiect a inregistrat un record, peste 500 de solicitari pe zi, asa cum sustine Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM).

Acest program este in topul accesarilor programelor initiate de guvern, statisticile arata un trend ascendent din an in an, numarul solicitarilor de garantare primite de FNGCIMM atingand un maxim. Din anul 2009 pana in prezent, peste 200000 de tineri au reusit sa isi cumpere o locuinta in acest sistem. FNGCIMM declara ca”Ramanem partenerul de incredere atat pentru beneficiari, cat si pentru bancile inscrise in acest program si reiteram angajamentul de a asigura si imbunatati permanent derularea mecanismului de garantare”.
Institutia de garantare, asigura potentialii beneficiari ca in acest an exista suficiente fonduri pentru emiterea garantiilor apartenente dosarelor de catre finantatori.


Programul Prima Casă a atins un maxim istoric al solicitărilor de garantare, fiind înregistrate zilnic peste 500 de noi solicitări, potrivit Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM). „Programul Prima Casă este cel mai accesat program guvernamental gestionat de FNGCIMM, statisticile şi analizele realizate arătând o evoluţie ascendentă de la an la an, iar numărul solicitărilor de garantare primite de FNGCIMM în această perioadă au atins un maxim istoric. FNGCIMM implementează cu succes Programul Prima Casă din anul 2009, până în prezent peste 200.000 de români reuşind să achiziţioneze casa mult visată. Rămânem partenerul de încredere atât pentru beneficiari, cât şi pentru băncile înscrise în program şi reiterăm angajamentul de a asigura şi îmbunătăţi permanent derularea mecanismului de garantare”, se arată în informarea FNGCIMM. Fondul dă asigurări pe potenţialilor beneficiari că, în această perioadă, există suficiente fonduri pentru emiterea garanţiilor aferente dosarelor aprobate de către finanţatori. „Anul 2017 se distinge prin concentrarea solicitărilor de garantare pe o perioadă mai scurtă de timp faţă de anii anteriori, ceea ce a influenţat fluxul operaţional zilnic, într-o măsură semnificativă: înregistrăm un număr de peste 7.000 de dosare aflate în diferite stadii de analiză, iar numărul de noi solicitări pe care le înregistrăm zilnic, depăşeste 500. Acest lucru reprezintă o provocare pentru echipa FNGCIMM, care face eforturi însemnate pentru soluţionarea cererilor în cel mai scurt timp”. Nu comentam in nici un fel aceste afirmatii, dar dorim din suflet ca ele sa fie intocmai asa cum se sustine. Acest lucru reprezintă o provocare pentru echipa FNGCIMM, care face eforturi însemnate pentru soluţionarea cererilor în cel mai scurt timp”, potrivit Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.

Poate te intereseaza si astea:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *