Turul virtual, noul concept adoptat de www.bazaruldecase.ro

Turul virtual, noul concept adoptat de www.bazaruldecase.ro

Ai un imobil de vandut? Fa-i o poza cu Tur virtual! Vanzare garantata!

ideeaDe curand am urmarit un studiu de marketing in care se concluziona:

Când caută companii, în 44% dintre cazuri consumatorii folosesc produse de cartografiere.

În medie, 41% dintre aceste căutări de locații determină o vizită la fața locului.

În cazul înregistrărilor cu fotografii și tur virtual probabilitatea de a atrage interesul clienților este de două ori mai mare.

DETALIILE STUDIULUI

Cercetarea cantitativă de piață a fost realizată în iulie 2015 de o firmă de cercetare de piață independentă. Scopul studiului a fost să evalueze impactul tururilor virtuale asupra creșterii interesului consumatorilor față de companiile locale (în special în cazul rezervării la un hotel sau la un restaurant).

Descărcați prezentarea generală  [pdf]

 • S-a efectuat un studiu online asupra clienților care căutaseră un restaurant sau un hotel online în ultimele 30 de zile (indiferent de dispozitivul folosit).
 • Între 21 iulie și 2 august 2015, s-au cules răspunsuri de la un eșantion de 1201 persoane.
 • Au fost create versiuni diferite ale înregistrării unei companii locale (una pentru un hotel, cealaltă pentru un restaurant). Acestea includeau informații de bază, fotografii și/sau un tur virtual (ambele versiuni au fost create folosind același conținut media).
 • Respondenților li s-a cerut să vizualizeze una dintre versiunile diferite pentru fiecare companie în parte (în ordine aleatorie). Fiecare respondent a vizualizat:
  • o înregistrare de hotel + o înregistrare de restaurant și
  • o înregistrare cu tur virtual + o înregistrare fără tur virtual.

  Notă: pentru prezentarea alternativă a înregistrărilor, acestea au fost selectate aleatoriu, în mod uniform și constant, pentru întregul eșantion.

 • După vizualizarea fiecărei înregistrări, respondenților li s-a cerut să își evalueze gradul de interes privind efectuarea unei rezervări.
 • Evaluările pentru înregistrările alternative (cu tur al locației sau fără) au fost agregate, astfel încât să se evalueze impactul tururilor virtuale asupra interesului față de compania prezentată.

Acestea au fost premizele dezvoltarii unui nou concept despre prezentarile imobilelor in vederea vanzarii.

Sa presupunem ca ai un imobil pe care din anumite motive doresti sa-l vinzi, ai apelat la toate parghiile : anunturi in ziar, anunturi online, publicitate media si persoanele interesate doresc sa vizioneze imobilul, dar ce te faci caci inca mai locuesti acolo cu toata familia. Vizitele posibililor cumparatori sunt stanjenitoare si de-a dreptul incomode pentru restul familiei, casa ta transformandu-se intr-un veritabil loc de pelerinaj pentru o pleiada de vizitatori. De multe ori esti nevoit sa apelezi la un orar, perioada in care iti trimiti familia la plimbare.

Asa ca avand ca pornire studiul amintit si pentru a rezolva situatiile neplacute de genul acelora amintite mai sus, www.bazaruldecase.ro a implementat un astfel de tur virtual pentru punerea la dispozitie a vizitatorilor interesati a imobilelor puse la vanzare pe site.

Prezentarea apartamentului dumneavoastra cu un tur virtual ar putea arata cam asa:


Tururile virtuale sunt facute de fotografi profesionisti cu certificat “streetview” emis de Google.

Tehnologie similara foloseste si Google in imaginile 3D folosite pe hartile lor.

Dar nu ne oprim aici, fotografia tur virtual este implementata in Google Maps, asa ca imobilul pus la vanzare va fi indexat si in harta Google maps cu coordonatele exacte, asa ca cei interesati pot sa vada si locatia exacta a imobilului.

Anuntul dumneavoastra ar putea arata cam asa cum vedeti mai sus pe siteul www.bazaruldecase.ro

Daca doriti ca anuntul dumneavoastra sa apara pe siteul nostru in noul format, va rugam sa luati legatura cu propietarul site-ului . La formularul de CONTACT gasiti modalitatile de contact.

Va dorim multa bafta la vanzare.

De la Eugen Chis expert imobiliar

Ai un imobil de vandut? Fa-i o poza cu Tur virtual! Vanzare garantata!

Poate te intereseaza si astea:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *