Romania pe primul loc in Europa la Imobiliare

Romania pe primul loc in Europa la Imobiliare

romania pe primul loc la imobiliare

Iti plac clasamentele? Uite inca unul tare!

Romania se afla pe primul loc din Uniunea Europeana in ceea ce priveste procentul populatiei care locuieste in proprietati cumparate, iar tara noastra ar fi totodata si cea in care jumatate din populatie traieste in locuinte supraaglomerate.

In 2015 un procent de 96% din populatia Romaniei avea domiciliul in imobile proprietate personala, numarul proprietarilor romani cunoscand o crestere usoara fata de anul anterior. In acelasi timp, peste 49% dintre romani locuiau in perioada de referinta in gospodarii supraaglomerate, acest procent cunoscand o scadere fata de nivelul din 2014 (52,3%). In comparatie, la nivelul tarilor membre ale Uniunii Europene, doar 16,7% din populatie locuia in aceste conditii.

Desi pentru romani, achizitia unei locuinte reprezinta un obiectiv important, cresterea numarului de imobile achizitionate a crescut usor in ultimii ani si datorita programelor guvernamentale de tipul Prima Casa si a creditelor avantajoase oferite de banci.

Din studiile realizate de platforma imobiliara www.bazaruldecase.ro reiese ca noi romanii tezaurizam veniturile in imobiliare si nu acceptam sa platim chirie toata viata , optam sa platim o rata la banca echivalenta cu plata chiriei unei case. Multi analisti economici spun ca acesta metoda de a capitaiza veniturile vine de la lipsa de cultura din domeniul economic si de investii, dar si din neincrederea romanilor sa investeasca in fonduri de investitii, de pensii private, prefera sa investeasca intr-o casa sau in mai multe case in speranta ca pe viitor pot inchiria si pot optine venituri atunci cand sunt pensionari.

In urma acestor studii am tras concluzia ca Romania este si va fi o tara de proprietari lucru destul de bun insa atunci cand dorim sa investim in imobiliare trebuie sa avem o viziune pentru viitor sa facem investii intr-un mod inteligent si responsabil.

Eugen Chis  expert imobiliar www.bazaruldecase.ro

Poate te intereseaza si astea:

Iti plac clasamentele? Uite inca unul tare!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *