O veste buna: cadastru si acte pentru case pe banii statului

O veste buna: cadastru si acte pentru case pe banii statului

intabulare si cadastru gratuit

Intabularea si cadastru de acum gratis

Pentru cei care nu au au facut intabularea si cadastru propietati pana acum, sa va dau o veste buna: nu mai este necesar sa cheltuiti bani cu aceste servicii, deoarece Statul face acest lucru gratuit pentru toata lumea. Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiară (ANCPI) inca de anii trecuti face intabulari si cadastru in mod gratuit pentru toate propietatile detinute in Romania. Singura problema este ca totusi dureaza si va trebui sa astepti ceva vreme. ANCPI a pus la dispozitie cetatenilor un site cu stadiul lucrarilor si zonele unde se efectueaza lucrari. Daca esti interesat, poti accesa adresa de mai jos si sa te documentezi si sa vezi daca in zona ta se efectueaza lucrari de intabulare si cadastri:

http://www.ancpi.ro/pnccf/documente/stadiul-lucrarilor-pnccf-martie-2017.pdf

Toate imobilele, respectiv toate terenurile și clădirile din România, inclusiv apartamentele vor fi înregistrate gratuit cu bani de la ANCPI.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiară (ANCPI) a publicat, recent, pe pagina internet (http://www.ancpi.ro/pnccf/stadiu-lucrarilor.html) lista localităților în care se face cadastru gratuit pentru cetățeni dar și cea în care s-a finalizat înregistrarea sistematică.
Potrivit ANCPI, în prezent se desfășoară lucrări de cadastru gratuit în peste 800 de localități din întreaga țară. Din acestea, în peste 700 sunt lucrări în extravilan(ex. terenuri agricole), iar în restul, înregistrarea proprietăților se face la nivelul întregii localități.

De la începutul Programului Național au fost deschise, gratuit pentru cetățeni, aproape 270.000 de cărți funciare. Dintre acestea, aproape 130.000 au fost înregistrate numai în cursul anului trecut.

Poate te intereseaza si astea:

Intabularea si cadastru de acum gratis

 

 

 

2 Responses so far.

  1. Elio Marian spune:

    Nu vor să măsoare sau să întabuleze gratuit nici un inginer cadastral în Cîmpulung Moldovenesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *