In ce perioada din an se vand casele mai repede?

In ce perioada din an se vand casele mai repede?

ponturi-pentru-a-vinde-locu

Extraordinar! Eu nu stiam cand sa-mi vand casa! Tu stiai?

Atunci cand dorim sa vindem o casa ne punem mereu intrebarea cand si cum este mai bine sa vindem?!

Din studiile facute de www.bazaruldecase.ro incepand cu anul 2009 pana in prezent, folosind studii proprii sau din informatiile de la Camera Notarilor Publici, am ajuns la concluzia ca cea mai buna perioada pentru vanzarea unei case este trimestrul doi ,,T2’’ din an, adica perioada aprilie-iunie.

Ultimile studii din 2016 arata ca pentru Bucuresti de exemplu avem o reducere substantiala la timpul de asteptare in piata cu o oferta de la 77 de zile pentru un apartament la 60 de zile si la case de la 150 de zile la aproximativ 134 de zile.

Daca am dori sa ne incadram cu vanzarea in acesta perioada trebuie sa tinem cont de mai multe lucruri.Atunci cand scoatem la vanzare o casa ea trebuie pregatita pentru vanzare, curatenie generala interioara-exterioara, repararea problemelor minore aparute in timp sau din uzura casei.Un alt lucru foarte important este pretul, sa aveti un pret corect in urma unei evaluari din partea unei persoane acreditata.

Daca pretul este estimat de dumneavoastra trebuie sa aveti in vedere ca marja de negociere este undeva la maxim 5% din valoarea casei, deci sa nu mergem pe vesnica remarca pun pretul asta mai mare sa am de unde sa scad! Alt lucru care nu trebuie neglijat este ,,Feedback-ul’’ cumparatorilor care va trec paragul casei la vizionare, doar asa puteti aprecia daca aveti un pret bun sau un pret mare.

Un rol important si esential in vanzarea unei case este publicitatea facuta casei, de retinut ca postarea unui simplu anunt si de multe ori fara foto si detalii complete nu poate aduce asa de usor cumparatorul si riscati sansa sa vindeti casa in cea mai buna perioada din an. Se recomanda o promovare profesionala cu fotografii, videoclip de prezentare, detalii complete in mediul online pe site-urile de specialitate dar si offline.

Acum multi dintre dumneavoastra se vor intreba de ce se vand mai bine casele in trimestul doi aprilie-iunie?! Avem studii facute si in acest sens si avem si raspunsurile direct de la cumparatori. In primul rand oamenii doresc sa cumpere in acesta perioada pentru a putea sa reamenajeje casa daca a fost locuita si sa o presonalizeze daca este una noua. Un alt motiv pentru care prefera acesta perioada cumparatorii este acela, ca au copii si pe perioada vacantei de vara pot rezolva problemele de reamenajare sau de personalizare a casei, dar pot rezolva si cu mutarea copiilor la o scoala mai aproape de noua casa. Inca un raspusns venit din partea cumparatorilor a fost acela ca au fost foarte atrasi de spatiul verde din curte mai ales de la cei care au venit de la un apartament.

Cu speranta ca aceste informatii va sunt de ajutor noi va dorim tranzactii rapide si bune!

Eugen Chis expert imobiliar www.bazaruldecase.ro

Poate te intereseaza si astea:

Extraordinar! Eu nu stiam cand sa-mi vand casa! Tu stiai?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *