Care sunt pasii pentru vanzarea unei case ?

Care sunt pasii pentru vanzarea unei case ?

Daca ai o casa de vanzare, nu rata acest articol

imobilair

Vanzarea unei case se poate face foarte simplu ,daca respectam trei pasi:

Primul pas:

Pentru a putea pune in vanzare o casa, trebuie sa avem in vedere anumite lucruri, unul dintre ele este verificarea actelor de proprietate daca avem cadastru si intabulare, certificatul energetic, impozitul pe caladire achitat la D.I.T.L pentru ca avem nevoie de certificatul fiscal la vanzare. Daca toate actele sunt in regula ,trebuie sa avem in vedere o evaluare de piata, pentru a vedea care este valoarea de piata a casei de vanzare care dorim sa o vindem.

Atentie! Evaluarea trebuie facuta de o persoana acreditata in domeniul imobiliar ,si nu in ultimul rand sa fie facuta cu impartialitate. Daca persoana desemnata de dumneavoastra reprezinta o agentie imobiliara cu siguranta persoana va avea tendinta sa subevalueze in speranta ca va putea sa vanda casa mai repede, chiar daca comisionul va fi diminuat.

Tot la primul pas trebuie sa avem in vedere ca proprietatea, casa de vanzare sa fie prezentata curata, igenizata si daca este posibil golita de mobilier ,daca pretul cerut de dumneavoastra nu include si mobilierul. O casa de vanzare igenizata, curata si fara mobilier va da foarte bine la vizionare.

Pasul doi:

La pasul doi trebuie sa avem in vedere promovarea casei prin anunturi imobiliare, acest lucru este foarte important. Pentru a promova casa trebuie un set de fotografii pentru prezentare.Dupa realizarea fotografiilor urmeaza publicitatea imobiliara pe internet, insa aici trebuie facuta pe mai multe site-uri, pentru a promova acolo unde trebuie, ar fi bine sa tastam pe google urmatoarele cuvinte: case proprietari, imobiliare proprietari, imobiliare fara comision, anuturi proprietari, anunturi imobiliare, apartamente proprietari, case de vanzare . Site-urile listate in urama acestor cautari  sunt recomandate pentru promovare.

Pasul trei:

La pasul trei trebuie sa tinem cont de faptul ca negocierea se incadreaza in maximul de 5% din valoarea casei, sa tinem cont ca trebuie sa mai platim si impozit pe transferul de proprietate.

Atentie! Perfectarea actelor de proprietate se face exclusiv la notariat cu respectarea normelor in viogoare!

Suntem bucurosi sa va fim de ajutor, asa ca sfaturile venite de la un expert imobiliar sa fie importante in pregatirea unei vanzari imobiliare.

Cu stima, expert imobiliar Eugen Chis, de la  www.bazaruldecase.ro

Poate te intereseaza si astea:

Daca v-a placut articolul spuneti si prietenilor

4 Responses so far.

 1. Steflea Petru spune:

  Am citit cu mare interes articolele din acest blog si cred ca informatiile imi vor fi utile pe viitor cand am sa vand sau am sa achizitionez un imobil.Vad ca blogul este nou, dar sper ca in viitor sa gasesc mai multe informatii utile din aceasta nisa de piata atat de fierbinte.
  Felicitari autorului!

 2. Mirela Fener spune:

  Eu si sotul meu suntem in Spania unde lucram. Ne gandim ca in doi ani sa ne intoarcem in tara si sa ne cumparam o casa. Informatiile de pe acest blog mi-au fost foarte utile, dar in viitor as vrea sa gasesc si alte informatii, de exemplu cam cat este taxa de notariat, cum se fac actele de vanzare-cumparare, une sunt cele mai ieftine case. Asteptam informatii de la dumneavoastra, pana ne cumparam casa, speram sa le gasim aici.

 3. Nea Florica spune:

  Eu de profesie sunt constructor de gratare si cuptoare de gradina si in timpul deplasarilor mele prin tara la diferiti clienti am vazut multe case care sunt de vanzare, dar erau vandute la mana a doua sau chiar mai mult de catre samsari. Unii oameni iau teapa, trezindu-se ca de fapt au cumparat blana ursului din padure. As vrea pe viitor sa gasesc articole si despre cum sa te feresti de excrocheriile samsarilor de case

 4. blog spune:

  Buna ziua,
  Ma numesc Eugen Chis si vreau sa va multumesc pentru interesul aratat fata de acest blog.Am sa tin cont de intrebarile si sugestiile dumneavoastra.
  Am deja un raspuns pentru Nea Florica referitor la samasarii de case, am un articol din cancan.ro mai vechi din 2009 si poate fi citit daca accesati acest link: http://www.cancan.ro/cum-sa-te-feresti-de-samsarii-de-case-59931.html
  Voi scrie un nou articol referitor la Samsarii de Case pentru ca ei au evoluat si au tehnici diferite fata de anul 2009.
  Astept in continuare intrebarile dumneavoastra.
  Cu stima Eugen Chis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *